Vrijdag

En dan is het alweer de laatste dag van de VBW. Vandaag gaat het over de verloren zoon. De zoon dacht dat hij het ergens anders veel beter kon krijgen. Pakte al zijn spullen en ging op pad… Hoe dat verhaal verder gaat, zie je in het filmpje hieronder.

Wat knap hé van die vader. Dat hij zolang op zijn zoon bleef wachten. Zo is het ook met God. Hij wacht op ons, ook al doen wij iets wat niet goed is. We mogen altijd met gevouwen handen bij hem terugkomen.
Bij dit verhaal passen de volgende liedjes:
– Welkom thuis – Marcel Zimmer
– Sorry zeggen

Eigenlijk zouden wij vandaag naar een theatervoorstelling gaan kijken. Maar dat kan nu niet. Professor Roodsnavel heeft wel voor jullie een leuk filmpje opgenomen! Kijk maar gauw!

Leuk hé, en weetje.. volgend jaar komt hij naar de tent! Zet vrijdag 20 augustus maar vast op de kalender!

Dan nu de opdracht.. Vandaag hangen er door heel IJsselmuiden en Grafhorst vlaggetjes!
Door heel Grafhorst heen zijn 20 vlaggetjes opgehangen.
Elke wijk in IJsselmuiden heeft zijn eigen kleur (zie foto, hieronder). In elke wijk hangen 20 vlaggetjes. Je kan de vlaggetjes vinden in de tuinen van bewoners. Er zijn vlaggetjes met letters en met vragen! Zoek samen met 3 buurkinderen alle vlaggetjes op, maak van de letters een zin en geef beantwoord de vragen. De eerste 3 groepjes die de vragen en de zin goed hebben, winnen een prijs! 

Bij het insturen van je foto ga je akkoord dat deze online geplaatst mag worden.

Als je klaar bent, zit er in de goodiebag nog een extra opdracht. Dit is een werkje van de verloren zoon. 

Vandaag wordt er namens de VBW iets lekkers uitgedeeld. Wanneer jij hierin de buurt woont mag jij daar wat lekkers ophalen.

·        Vrijdagmorgen:         10:00 – 10:25, Ichthus (basis)school 
                                     10:30 – 11:00, Grasveld Garnaal

 

·        Vrijdagmiddag:         14:00 – 15:00, De Groenling